...I am what I am, I am my own special creation ...
Some kind of Neverland - Nema izlaza
 

Nema izlaza

Autor cicilly | 16 Nov, 2011
Ponekad se plašim da pišem. Otvorim tako novi list, stavim olovku, namestim se udobno i čekam da počnem. I gledam u beli papir, plavo mastilo. Gledam u prazninu svoje duše. Najteže mi je početi. Otvoriti um. A ponekad kad krenem, ne umem da stanem. Reči teku, prepliću se, svađaju se koja će prva biti napisana. I kad konačno završim, ja zgužvam papir i bacim ga. Da ne postoji. I tako iz dana u dan. Sve što napišem, uništim.

A inspiracija je lukava, uvek me uhvati u najčudnijim trenutcima. Pred spavanje kad pogasim sva svetla. U rano jutro dok kuvam kafu i miris me opije. Noću dok se vozim polu praznim autobusom gledajući skitnice kako se teturaju ulicama. Ili u kafiću dok sasvim nenadano počne neka pesma. A ja, da budem još lukavija od nje, ugušim je u sebi. Udavim je u svom osmehu, rečima koje izlaze iz mojih usta, pričajući nekome, nešto, sasvim nebitno.

Onda dođe nemir. Uznemirenost i uzrujanost. Usplahirenost i strepnja. I ne pušta. Nelagodnost koja ne prolazi. Nešto nije u redu. Nešto ne valja. Nešto mi fali. Otvorim novi list, stavim olovku i namestim se udobno. Čak i uzmem olovku u ruke. Onda me prene zvonjava telefona. Na sreću.

Mislim da se u suštini bojim onoga što bi moglo da istekne iz mene. A možda se samo bojim da ne bih imala šta da kažem. Iskažem. Toliko stvari oko mene se dešava. Vreme i život prolaze. Odlaze i beže. A nemir me ne pušta.

A smejem se. Idem u bioskop i pozorište. Čitam knjige. Kuvam ručak. Odlazim na fakultet. Polažem ispite. Uživam u sunčanom danu. S nestrpljenjem očekujem sneg. Nehajno flertujem sa simpatičnim momcima. Izlazim uveče sa društvom. Veselim se. Slušam njihove tajne i probleme. Naizgled, normalna sam. Naizgled, srećna sam.

I tako, u retkim trenutcima dokolice sednem, otvorim novi list, stavim olovku i namestim se udobno. Uzalud. Ništa.I sve češće je to ništa. Kad se i nateram da napišem nešto nije to to.

Pokušavam sebe da ubedim da samo treba da živim, idem napred, da ne obraćam pažnju na svoja povremena ludila. A ne znam kako, kad uvek kada ostanem sama me obgrle i ispune. Na svakom koraku me podsećaju da su tu i da me neće napustiti. Brinu o meni kao o svojoj prijateljici. Uz mene su kad niko nije tu. Uz mene su kad ne znam kuda ću, kad ne znam šta ni kako dalje. Uz mene su uvek. I neće da me napuste.

11 Komentari and 0 Trekbekovi - "Nema izlaza"


  Inspiracija će uvek biti uz tebe, samo ako joj dopustiš.

  Autor sanjarenja56 am 16 Nov 2011, 16:02

  Inspiracija nije kafa koju naručuješ dok sediš udobno zavaljena. Piši gde stigneš, ne guši je da ne bi bila ti ugušena od nepravde koju joj činiš. Veruj mi! :)

  Autor biljanak am 16 Nov 2011, 17:05

  Inspiracija nije kafa koju naručuješ dok sediš udobno zavaljena. Piši gde stigneš, ne guši je da ne bi bila ti ugušena od nepravde koju joj činiš. Veruj mi! :)

  Autor biljanak am 16 Nov 2011, 17:06

  Neće biti da je tako... Tvoji postovi su uvek sveži, nešto novo, nešto prijatno za čitanje:))

  Autor anam am 16 Nov 2011, 18:03

  Svačija inspiracija je tako neposlušna! Udovolji joj, vredno je ono što napišeš. :-))

  Autor razmisljanka am 16 Nov 2011, 21:16

  Totalno te razumem. I meni inspiracija dolazi u nezgodnim trenucima,ali nekako mi se uvek nađe nešto pod ruku da sve to zapišem. Pokušaj tako. Nemoj da je gušiš. Nije lepo od tebe. ;)

  Autor 3msc am 16 Nov 2011, 21:28

  @sanjarenja: Ma uplaši me ponekad, pa pobegnem... Ali tu je, na sreću. ;)

  Autor cicilly am 17 Nov 2011, 16:33

  @biljanak: Znam, znam... A nepravdu sam već osetila na svojoj koži... :( Više ne smem da je diram. :)

  Autor cicilly am 17 Nov 2011, 16:34

  @anam: Mislim da si ti to nešto pomešala... Kod mene u poslednje vreme samo ljubaaav... :D

  Autor cicilly am 17 Nov 2011, 16:38

  @razmisljanka: :))) Hvalaaa...

  Autor cicilly am 17 Nov 2011, 16:39

  @3msc: Ma ja bih, al' ona akd izabere trenutak... jaoj meni... evo noćas me držala budnom... i morala sam da joj udovoljim... ;)

  Autor cicilly am 17 Nov 2011, 16:40

 

Dodaj komentar

Zapamti me